Govor

Gospa Razdevšek, hvala lepa. Odpiram razpravo in štejem po tihem do pet. Ugotavljam, da razprave ni. In prehajamo k glasovanju.

Glasujemo O PREDLOGU SKLEPA, ki se glasi: Mestni svet Mestne občine Ljubljana se je seznanil s Poročilom Volilne komisije Mestne občine Ljubljana o izidu rednih volitev za župana Mestne občine Ljubljana, z dne 18.11.2018.

Ugotavljam navzočnost, tipka N. 45.

Prehajamo k glasovanju. Proti je P, za je Z. Glasujemo. Glasovanje je končano.

ZA je glasovalo 45 svetnikov.

PROTI 0.

Sklep je sprejet. Zdaj pa točka 3.

AD 3. IMENOVANJE KOMISIJE ZA POTRDITEV MANDATOV ČLANOV MESTNEGA SVETA IN UGOTOVITEV IZVOLITVE ŽUPANA

Za pojasnilo. V skladu z 12. členom Poslovnika Mestnega sveta, svet izmed navzočih svetnikov imenuje predsednika in 2 člana Komisije za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana. Predsednika in člana komisije predlaga predsedujoči, lahko pa tudi vsak svetnik. Svet, svet, glasuje najprej o predlogu predsedujočega, če ta ni izglasovan, pa o predlogih svetnikov po vrstnem redu, kot so bili vloženi, dokler niso imenovani predsednik in člana komisije. Moj predlog je, predlagam, da se v Komisijo za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana imenujejo, Francka Trobec, kot predsednica, doktor Asta Vrečko kot članica in gospa Ksenija Sever kot članica. Predlagam, da razpravljamo najprej o mojem predlogu in glasujemo o njem, če ta ne bo sprejet pa nadaljujemo z zbiranjem predlogov svetnikov. Odpiram razpravo in štejem po tihem do pet. Ne vidim prijav, ugotavljam, da razprave ni.

Zato prehajamo k glasovanju in na glasovanje dajem NASLEDNJI PREDLOG SKLEPA: V Komisijo za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana se imenujejo gospa Francka Trobec kot predsednica ter gospa Ksenija Vreč, doktor Asta Vrečko in gospa Ksenija Sever kot članici.

Ugotavljamo navzočnost. Navzočih je še vedno 45 svetnikov.

Prehajamo k glasovanju, kdo je za, kdo je proti. Za je Z, proti je P. Ne bom več ponavljal tega. Glasovanje je končano. Rezultat je :

45 svetnikov je glasovalo ZA,

PROTI 0.

Sklep je sprejet. Dobro. Prehajamo na točko 4 dnevnega reda. In sicer je to Poročilo Komisije za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana, potrditev mandatov svetnikov in ugotovitev o izvolitvi župana.

AD 4. POROČILO KOMISIJE ZA POTRDITEV MANDATOV ČLANOV MESTNEGA SVETA IN UGOTOVITEV IZVOLITVE ŽUPANA, POTRDITEV MANDATOV SVETNIKOV IN UGOTOVITEV O IZVOLITVI ŽUPANA

S sklicem seje ste prejeli tudi pritožbi gospoda Viljema Kovačiča in gospoda Inka Falka Pascha Wallersberga. Prosim komisijo za potrditev mandatov članov metnega sveta in ugotovitev izvolitve župana, da v skladu z 12. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, na podlagi poročila Volilne komisije Mestne občine Ljubljana pritožb, potrdil o izvolitvi in izjave gospoda Zorana Jankovića o izbiri funkcije, pripravi poročilo s predlogi odločitev, da bo to pripravljeno, odrejam 30 minutni odmor, za pripravo poročila te komisije, in sicer do, kdo bo pomagal, do, do 16.15. bom po moje dovolj, 25?

Mestni svet Mestne občine Ljubljana se je seznanil s poročilom Volilne komisije Mestne občine Ljubljana o izidu rednih volitev za župana Mestne občine Ljubljana dne 18. 11. 2018.
V Komisijo za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana se imenujejo: 1. Francka Trobec, predsednica, 2. dr. Asta Vrečko, članica, in 3. Ksenija Sever, članica.