Govor

Dober dan želim. A ste tok prijazni. Dan, dan, dan. Spoštovane svetnice, spoštovani svetniki. Predlagam, da pričnemo s 5. sejo Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana. Glede na to, da je tematika lahka, lahko samo glasujemo, ker vidim, da so vsi že v počitnicah ne. Prisotnih je 38 svetnic in svetnikov. Odsotnost so opravičili gospod Avdagić, gospod Miklavec in gospa Sojar. Smo sklepčni. Lahko pričnemo z delom. Lepo prijazno prosim, da izključite mobilne telefone. Odpiram razpravo o dnevnem redu današnje seje. Ni razprave. Ugotavljam navzočnost: 30.

Glasujemo O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet Mestne obične Ljubljana sprejme predlog dnevnega reda 5. seje Mestnega sveta.

Prosim za vaš glas.

30 ZA

0 PROTI.

Sprejeto.

Gremo na zapisnik zadnje 4. seje.

AD 1. POTRDITEV ZAPISNIKA 4. SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE LJUBLJANA

Razprava. Ni razprave. Ugotavljam navzočnost po prvi točki. Rezultat navzočnosti: 24.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi Zapisnik 4. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 20. maja 2019.

Prosim za vaš glas.

36 ZA

0 PROTI.

Hvala lepa.

Gremo na 2. točko.

AD 2. VPRAŠANJA IN POBUDE SVETNIKOV TER ODGOVORI NA VPRAŠANJA IN POBUDE

Gradivo za to točko ste prejeli po sklicu seje. Pisno vprašanje z zahtevo za ustno postavitev sta poslala svetnika gospa Ida Medved glede zdravstvenega varstva krajanov Nove Jarše in gospod Janez Stariha glede varne šolske poti na križišču Rezijanske in Gerbičeve ulice. Vprašanja in pobude so poslali gospod Stariha glede polnilnic in varnih kolesarnic za električna kolesa, zvočnega onesnaževanja v Fužinah, šolske poti v Savskem naselju, nivojega prehoda za pešce in kolesarje med postajami Ljubljana Šiška – Ljubljana Vižmarje. Ureditev varne kolesarnice za stanovalce Slovenske ceste 51. Svetniški klub Levica glede lokacije za Mlade zmaje četrtne skupnosti Vič, prometne obremenjenosti na Dalmatinovi ulici, prehoda za pešce pri železniški postaji Medno. Namestitev nadstreščnic na avtobustnem postajališču ČS Vič, dovoza otrok do Intštituta Montessori, selitve fakultete na Brdo. Svetnica gospa Ida Medved glede zapiranja ZD ČS Jarše, prodaje prostorov v Novih Jaršah, kjer deluje Društvo delovnih invalidov. Svetnica gospa Vrečko Asta o zapuščenih živali, ateljeju za umetnike, gospa Martina Vuk glede otroških igrišč v Spodnjih Črnučah, gospa Mojca Škrinjar glede Miklošičevega parka, gospod Grega Ciglar glede nepreglednega križišča v ČS Dravlje. Gospa Maruša Babnik glede postajališča avtobusne linije 24, Zavoda za gluhe in naglušne, oprostitev plačila NUSZ Zavoda za gluhe in naglušne. Svetniški klub NSi glede stanovanjske soseske v Bizoviku. Gospod Igor Horvat glede betonskega stopnišča na Rojčevi ulici. Prejeli ste tudi odgovore na vprašanja 4. seje Mestnega sveta, prav tako ste prejeli tudi odgovore s te seje in sicer na vprašanja gospoda Janeza Starihe glede zvočnega onesnaževanja v Fužinah in Svetniškega kluba Levice glede lokacije za Mlade zmaje v ČS Vič. Besedo za ustno postavitev vprašanja dajem gospe Idi Medved, 3 minute, izvolte.

Mestni svet Mestne občine Ljubljana sprejme predlog dnevnega reda 5. seje mestnega sveta.
Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi zapisnik 4. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 20. maja 2019.