Govor

Dober dan želim. Spoštovane svetnice, spoštovani svetniki, pričenjamo 4. sejo mestnega sveta. Na seji je navzočih 38 svetnic in svetnikov. Odsotnost je opravičil gospod Koprivc. Smo sklepčni, lahko pričnemo z delom. Lepo prosim, če izključite mobilne telefone, da ne motimo delo mestnega sveta. Prehajamo na predlog dnevnega reda 4. seje mestnega sveta, ki ste ga prejeli s tem, da sporočam, da umikam 8. točko z dnevnega reda: Predlog akcijskega načrta Ljubljana občina po meri invalidov. Razlog je preprost. Ko se naše strokovne službe z amandmajem odbora ne strinjajo in pripravili bojo ne poročilo al bomo oglasili se.., ne strinjajo se v tem, da si ne znamo predstavljat kako mi delamo gradiva, ki niso, ne nastajajo znotraj mestne občine. Tko, da bojo naslednji odbor bom prosil še enkrat za to poročanje ne, pol se bomo zmenil. Odpiram razpravo o dnevnem redu. Minuta. Ni razprave. Potem prehajamo. Ugotavljam navzočnost. Rezultat navzočnosti: 34.

Glasujemo O PREDLOGU dnevnega reda: Mestni svet Mestne občine Ljubljana sprejme Predlog dnevnega reda 4. seje Mestnega sveta z umikom 8. točke.

35 ZA

0 PROTI

Hvala lepa.

AD 1. POTRDITEV ZAPISNIKA 3. SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE LJUBLJANA

Pripombe na zapisnik prejšnje seje. Ni. Ugotavljam navzočnost. Rezultat navzočnosti: 35.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi Zapisnik 3. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 15. aprila 2019.

39 ZA

0 PROTI

Hvala lepa.

AD 2. VPRAŠANJA IN POBUDE SVETNIKOV TER ODGOVORI NA VPRAŠANJA IN POBUDE

Gradivo za to točko ste prejeli s sklicem in po sklicu seje. Pisno vprašanje z zahtevo za ustno predstavitev je poslala gospa Mojca Sojar glede oprostitve doplačila komunalnega prispevka za prostovoljna gasilska društva. Robi, boš dal odgovor? Oziroma počakmo, da še do konca ne. Potem vprašanja in pobude so poslali gospod Grega Ciglar glede uvedbe rumenega pasu na Tržaški cesti. Gospa Ana Zagožen glede tekočih stopnic v Linhartovem podhodu za Bežigradom. Razpis je zunaj. Tako, da še jaz povem ne pri tej točki, bo pisal. Gospa Ida Medved glede namestitve dvigal v starejših blokih v Ljubljani, vožnja s kolesi po grajskem griču. Svetniški klub Levica glede preverjanj izpolnjevanja pogojev upravičenosti do stanovanja JSS MOL po letu 2003. Zapiranje poslovalnice Pošte Slovenije v Ljubljani, voznih redov LPP, obnove stopnic na Ulici Reber. Gospa Ksenija Sever glede postavitve hitrostnih ovir v Kladeh. Gospa Asta Vrečko glede nadzora oglaševanja neprimernih vsebih. In glede odprtja dialoga med uporabniki Roga in MOL-a. Gospa Mojca Škrinjar glede Kovinarske ulice, Šentviškega predora in štiripasovnice, optičnega omrežja v Šentvidu, otoških igrišč v Šentvidu. O vzdrževanju območja Na Jami, na Trgu Komandanta Staneta. Gospa Urška Honzak glede prenosa dežurne službe za odrasle iz ZD Ljubljana na UKC Ljubljana. In pa prejeli ste tudi odgovore na vprašanja s tretje seje. Besedo za ustno postavitev vprašanja dajem gospe Mojci Sojar, 3 minute.

Mestni svet Mestne občine Ljubljana sprejme predlog dnevnega reda 4. seje mestnega sveta skupaj s spremembo (umik 8. točke).
Mestni svet Mestne občine Ljubljana potrdi zapisnik 3. seje Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana z dne 15. aprila 2019.