Govor

Na seji, ki je v tem času sklicana. Jaz z masko ne znam govort, pa tut nočem, zase sam odgovarjam. Imamo prisotnost izjemno visoko. Ta trenutek 43 svetnic in svetnikov. Eden, bodoči svetnik čaka še zunaj, da ga uvedemo v delo. Ni opravičila, smo sklepčni, lahko pričnemo. Prijazno prosim, da izključite mobilne telefone, da ne motimo. Smo na seji v na Ljubljanskem gradu. Glasovanje bo potekalo s kartoni. Glasujemo ZA in PROTI. Zeleni je ZA, rdeči je proti. In imate zraven tut liste, kjer prosimo, da sami obkrožite, kar ste naredil, ZA ali PROTI ne, potem konec seje podpišete, oddate tako, da bomo imeli poleg snemanja tudi to, še eno kontrolo ne. Tokrat bomo razpravljali za govorniških odrom, se pravi tisti, ki se javi ne, lepo prosim dobi besedo, gre na govorniški oder, pove svojo, ura deluje, kot jo vidite. Tudi ena dodatna prošnja govorci, dejte se predstavljat, da ne bi koga zgrešu v maski, pa k mu bo delu napačen spol al kej podobnega. Hvala za potrpežljivost v naprej. Jaz sem pripravu, dans jaz kuham kosilo za ob 19. uri tko, da zdej, da veste ne. Seznanjam vas, da 171. člen Poslovnika Mestnega sveta določa, da se v izrednem stanju oziroma v izrednih razmerah, ko je delovanje sveta ovirano dopustna odstopanja od postopku in načina delovanja sveta, ki jih določata statut in poslovnik. Odstopanja je tako možno tudi glede javnosti dela sveta. to sem vas že obvestil, da bo seja mestnega sveta potekala brez navzočnosti občanov, je pa snemano oziroma lahko spremljajo po spletu ne. To odstopanje mora potrditi tudi mestni svet, zato dajem na glasovanje

PREDLOG SKLEPA:

V skladu s 171. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občina Ljubljana 12. seja mestnega sveta poteka brez navzočnosti občanov. Ugotavljam navzočnost – zeleni kartoni. Aha, zdej nekdo šteje to. So vsi za, vidim ja. Dobro. Je kdo proti? Ni. Soglasno. Rezultat navzočnosti: 43. 43 sem jaz ugotovu sej.

V skladu s 93. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana odloča mestni svet o mandatnih vprašanjih na začetku seje. Prejeli ste predlog ugotovitvenega sklepa Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja o potrditvi mandata člana mestnega sveta g. Matjažu VEDETU, ki nadomešča našega novega ministra gospoda Logarja. Prosim predsednika komisije, g. Čerina, da poda uvodno obrazložitev.

V skladu s 171. členom Poslovnika Mestnega sveta Mestne občina Ljubljana 12. seja mestnega sveta poteka brez navzočnosti občanov.