Govor

Zdaj, ker imam še čas – gospod Stariha je napisal: "Pišem vam kot meščan Mestne občine Ljubljana in kot mestni svetnik, ki ga je zmotilo verbalno nasilje mestne svetnice SDS, gospe Mojce Škrinjar. Pošiljam njen najnovejši izdelek, ki ga je objavila na socialnem omrežju. V njem 80 % državljank in državljanov Republike Slovenije označuje kot drhal, drhal je skupina nasilnih, razbojniških kulturnih ljudi, tega si volivci izvoljene mestne svetnice res zaslužimo. Kot župana, vas pozivam, da to zavrženo dejanje mestne svetnice javno obsodite tako, da izrečete pisni opomin". No, in gospa Škrinjar je napisala: "Drhal, drhal, drhal, drhal, ki je metala granitne kocke v parlament, pa policajem v zobe, pa molotovke v parlament. Drhal, drhal do neskončnosti". Jaz bi to gospo Škrinjar pozval, da se temu odreče, kajti to ni primerno. Je bila tudi ravnateljica šole, ki je bila zelo dobra ravnateljica v Spodnji Šiški. Vse bi to štimalo, če ne bi gospod Stariha napisal, ki ima podoben jezik. Tako, da jaz predlagam mestnemu svetu, da oba pozove, da se vzdržita teh nasilniških, neprimernih izjav, ki žalijo druge ljudi. To je pač moj predlog. Tega bom dal na glasovanje. Torej, obsojamo vsako sovražno dejanje, naj pride z leve ali pa desne. Ugotavljam navzočnost po tej točki. Rezultat navzočnosti: 31.

Glasovanje poteka O PREDLOGU SKLEPA: Mestni svet obsoja vsako sovražno dejanje tako z leve ali pa desne opcije na podlagi prijave gospoda Starihe, ki je tudi sam večkrat pisec sovražnih besedil in je tokrat prijavil gospo Škrinjar.

Prosim za vaš glas.

23 ZA,

0 PROTI.

Hvala lepa, sprejeto. Gremo na naslednjo točko.

AD 4. KADROVSKE ZADEVE

Gradivo ste prejeli. Prosimo gospoda Čerina, da poda uvodno obrazložitev.

Mestni svet obsoja vsako sovražno dejanje tako z leve ali pa desne opcije na podlagi prijave gospoda Starihe, ki je tudi sam večkrat pisec sovražnih besedil in je tokrat prijavil gospo Škrinjar.